VERKOCHT  : Historisch pand met 4 luxe appartementen, een kantoorgebouw en een ruime tuin.

In het uiterst rustige Groen Kwartier ligt dit fantastische huis met heel veel ruimte voor wonen en werken én met een hele mooie en ruime stadstuin.  De rijke geschiedenis van de voormalige Militair Hospitaal-site van 3ha groot is alom aanwezig !  Een oase van rust in het midden van de stad !

 

Het statige en sfeervolle pand (destijds gebouwd voor de “chef de pharmacie” van het leger) werd op een kwalitatief hoogwaardige wijze gerenoveerd met respect voor en behoud van de originele elementen.  Dit mooie gebouw geeft de authentieke sfeer van het einde van de 19de eeuw weer, maar biedt u tegelijkertijd het moderne comfort van nu.

 

De imposante inkomhal, geeft toegang tot de 4 appartementen en de tuin achteraan.

 

Het grootste appartement palmt het gelijkvloers en het souterrain in.  Via dit appartement komt u terecht in de zonnige tuin met overdekt terras, waar het in elk seizoen heerlijk toeven is.

 

In de tuin, die eveneens toegankelijk is via de Marialei, staat nog een gebouw met 2 verdiepingen.  Dit gebouw biedt enorm veel extra mogelijkheden (kantoor, praktijkruimte, logeerplek, privé studio met keuken en badkamer,  hobbyruimte enz….).

Achterin is er nog een plaats, groot genoeg voor het opbergen van fietsen, werkmaterialen, tuingereedschap en –meubelen.

 

Het gelijkvloersappartement bevestigt de grandeur van het hele gebouw.  Een leuke inkomhal brengt u naar de luxueuze open leefkeuken.  Via de grote open schuifdeuren (met gerestaureerd glas in lood) kom je in de statige leefruimte die toegang geeft tot de mooie tuin.  In het souterrain bevinden zich 2 ruime slaapkamers, een dressingruimte, een luxueuze badkamer met bad, grote inloopdouche en 2 wastafels, een apart toilet, een wasruimte en een berg- wijnkelder.

Op de 1ste en 2de verdieping heb je telkens een ruim appartement met veel lichtinval.  De volledig geïnstalleerde open keuken biedt plaats voor een grote eettafel. De leefkeuken sluit aan bij een gezellige zithoek.  Ook hier heb je de hoge plafonds en de originele schouwen.  Rechts van de inkomhal is er een slaapkamer, een apart toilet, een ruimte om de wasmachine en droger te plaatsen en een zeer comfortabele badkamer met inloopdouche, ligbad en brede wastafel.

 

Op de bovenste verdieping ligt onder het dak, waar de originele balken voor een aangename en authentieke sfeer zorgen nog een appartement.  Ook hier is er een volledig geïnstalleerde keuken met een aansluiting naar de gezellige leefruimte.  Een grote slaapkamer met comfortabele badkamer met douche toilet en wastafel, maken het geheel af.

 

De 5 werk- woonentiteiten hebben elk aparte energie- en watermeters: Duidelijk indien u verhuurt, makkelijk indien u er zelf gaat wonen en/of werken.

 

Wilt u graag wonen in dit prachtige en instapklare pand gelegen op een unieke, rustige en historische plek, in het centrum van de stad ?   Maak nu een afspraak en bel mij op 0475-98 27 11 of stuur een mail: immo@dreambuilding.be

Eigenschappen van het pand

Algemeen

Categorie:                         Historische meesterwoning in het Groen Kwartier

Bouwjaar:                          ca. 1899

Opp. perceel:                    290 m²

Bewoonbare opp. :           550 m²

Aantal slaapkamers:         6

Aantal badkamers:            5

Keuken:                             5 stuks – volledig geïnstalleerd

Inlichtingen

Buitenruimte:                   Tuin van ca. 120 m²

Beglazing:                          dubbel in vernieuwde ramen.

CV:                                      gas – condensatieketel per woonunit

Isolatie:                              Daken recent vernieuwd en geïsoleerd

EPC:

Elektriciteit:                       conform

Energie/water:                Aparte meters per entiteit