Ruime en Eigenzinnige handelswoning met grote tuin.

Kerkstraat 40, 2060 Antwerpen

VP 425.000,- €

SAAI, ALLEDAAGS, 13 in een DOZIJN…. Zijn uitdrukkingen die hier allesbehalve aan de orde zijn.

CREATIEF, GROEN, RUIMTE, RUST en 1001 MOGELIJKHEDEN….zijn termen die direct in je hoofd opkomen het ogenblik je deze eigenzinnige handelswoning met een verhaal, binnenstapt.

 

Via de ruime ‘winkel’ die al 33 jaar dienst doet als restauratie- en kunstatelier kom je binnen in dit pand.  Je voelt direct de mooie sfeer en rijkdom van hout en passionele ambacht.

Via het atelier ga je naar de uitzonderlijk grote zuid-oost gerichte en supergezellige stadstuin met open zicht.  Het is heerlijk vertoeven in de schaduw van de bomen of op het ruime, zonnige terras.  Het huis ligt in het midden van de stad en toch is het hier ongelooflijk rustig en waan je je ergens op “den buiten”.

 

Het woongedeelte vind je op de bovenverdiepingen.  Hier zijn de mooie, originele houten vloeren, met brede planken, behouden.

Ook de woning is niet alledaags ingedeeld, maar het maakt optimaal gebruik van licht en sfeer.

Aan de voorkant ligt een grote kamer die nu dienst doet als kantoor/muziekkamer.  Daarnaast vind je de badkamer met op maat gemaakte kastjes.  Achteraan is er een grote slaapkamer met eigengemaakte kasten. Aan de achterkant ligt de keuken met aanpalend een terras waar ieder drankje nog beter smaakt vanwege het geweldige zicht op het groene binnen gebied.

Helemaal boven ligt de ruime woonkamer met ook hier achteraan zicht op de natuur.  In het uiterste puntje van het dak heb je nog een slaapkamer.

 

De mooi uitgesleten traptreden naar de kelder, de houten vloeren, de grote bomen in de tuin, verraden de lange geschiedenis van het pand…

 

Vergeten we niet de toplocatie te vermelden!  In een levendige buurt met veel passage, vlakbij het centraal station, trams, bussen, deelfietsen en -auto’s, winkels, toffe horecazaken, cultuur, scholen….Antwerpen-centrum alsook de snelwegen zijn makkelijk te bereiken…

 

Wil je graag wonen boven je eigen zaak/winkel/atelier of zoek je een leuke woning met grote tuin voor je gezin?

Kies je ervoor om deze niet alledaagse indeling te behouden? Prima!

Kies je ervoor om de indeling van het huis volledig om te draaien?  Ook helemaal  prima, want alles is mogelijk in dit fijne pand.

 

Laat deze unieke kans niet schieten en maak een afspraak om dit heerlijke pand een bezoekje te brengen: tel. (+32)0475-98 27 11 of via immo@dreambuilding.be

Eigenschappen van het pand

Algemeen

Categorie:                          Handelshuis met atelier en grote tuin

Bouwjaar:                          ca. 1880

Opp. perceel:                     280 m²

Bewoonbare opp. :            200 m²

Tuin:                                  180 m²

Aantal slaapkamers:         2 maar mogelijkheid om 3 tot 4 slaapkamers te maken

Aantal badkamers:            1

Keuken:                             geïnstalleerd

Inlichtingen

Beglazing:                          dubbel in recent (2021) vernieuwde ramen op eerste                                                                           verdieping en in de dakramen – enkel glas in het atelier

CV:                                      gas

Isolatie:                              Zadeldak geïsoleerd

EPC:                                    526 kWh/m²/jaar

Elektriciteit:                        conform

Stedenbouwk.inlicht.:         in aanvraag